https://www.facebook.com/milonahellapuusadekallio

Saturday, 25 January 2014

Ensimmäinen veivaus

Osallistuin eilen illalla ensimmäistä kertaa Saumanvara-ryhmän veivelöihin. Aiheena oli "SavaWay tilkuttaa".

Idea putkahti päähän vasta iltapäivällä ja se tönäisi lukkoon varmistuksen osallistumisesta :)

Kankaat nappasin puuvillahyllystä ja yhden rakkaimman retroaarteeni tilkkulaatikosta.


 Kaavan  piirsin yhdellä viivalla, rohkeen rouheesti viuhk .Leikkelin sitten palasia tahallani sikin sokin ja jättäen toisiin enemmän saumanvaraa.
Enhän mie ompeluvaiheessa tän kummempia kuvia kerinnyt ottamaan. Mutta kuten ennustettua nuo pitkät reunat piti surauttaa kulmattomiksi resoria ja kumpparikujaa varten.
 

Tämä retroaarre oli alunperin ostaessani pannymyssy ja likainen ku mikä. Pesin huolella ja hartauvvella ja sainkin liki puhtaaksi. Pari tahraa silti jäi, mutta vähät niistä, tämä oli pakko saada ikuistettua vielä toiseen muotoon. Tein siis hatun.
 
 ..ja aivan avuttoman liian pienen! Eihän tämä meidän viisveelle mahtunut viereenkään! Pönttö otin siinä itsevarmuuksissani aikuisten hattukaavan ja vetelin saumanvaroja liian ronskilla kädellä veks.


Niimpä Nalle sai hatun. Onneksi on Nalle. Suurin aarteeni: syntymälahjaksi saatu silloin..odotas.. melkein 38v sitten :)


Setistä tuli tälläinen. Ompeluteknisesti onnistunut juu, mutta kokopuoleltaan sinne sun tänne ja ideoinnin nopeuden vuoksi korjattavaa jäi. Esimerkiksi hameen kaitaleiden vinkkura muotohan ei näy mihinkään kuminauhakujan vuoksi, joten puran pois ja vaihdan tilalle resorin. Keltaista onneksi jäi vielä Ja tuon muinaisen vahinko-ostoksen värikin passasi tähän hienosti..lojunut hyllyn perällä jo kai vuosia :D
 

Veivelöistä voisi tulla mun uusi (ensimmäinen!) harrastukseni. Tykkäsin kovasti.
Ipanat untenmaille, työhuoneen ovi kiinni (mitä ei tapahdu käytännössä koskaan. Täällä ja tänne on vapaa kulku..ja näky myös sen mukainen! :D ) ja taustamusiikit tietysti soimaan.
Sopiva positiivinen kiirus päällä ja ehkä kivoimpana se, että haastoi ittensä kokeilemaan jotain erilaista uutta ja nimen omaan hetken mielijohteesta.

Huikkaampas loppuun KLIKS mitä tykkään ompeloidessa kuunnella.

Leppoisaa ja lauhempaa viikonloppua itse kullekin :)

2 comments:

 1. Tyylikäs setti! Kauniit värit ja niin sointuva kangasyhdistelmä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Laura <3
   Aurinko pilkahti horisontissa taas pimeän kauden päätteeksi ja mie heräsin pitkästä aikaa kelta-oranssin kauden alkuun :)

   Delete