https://www.facebook.com/milonahellapuusadekallio

Wednesday, 5 February 2014

Kuusimetsä. Ja arvontamuistutus :)

Kiharaiset muodot, spiraalit ja pehmoiset kaaret on olleet suosikkejani ihan aina. Siis ihan lapsesta saakka.
Sanovat, että muotojen maailmassa spiraali alkaa kiehtoa ihmislasta siinä vaiheessa, kun eteen astuu käsityskyky elämän pituudesta, nk. ikuisuuskysymyksistä. Muistan se vaiheen hyvin. Sitä ennen spiraaleilla oli iso merkitys (Samoin kuin hypnoottisella Paisley-kuviolla suurena pintana), mutta 13v nurkilla merkitys kasvoi.
Eikä tuo vaihe minulta vaan mihkään ole kadonnut. Spiraalit ja tietyt muodot vetää puoleensa kuin magneetit. Kuten tietyt väritkin. Näistä esimerkkeinä Keltainen, violetti, musta-valkoinen.
 On ollut hauskaa huomata, miten omalla lapsella on sama suuri kiinnostus noita samoja juttuja kohtaan.Mutta sinistä mie lähes inhoan. Sähkönsininen on jotain mitä ei pitäisi olla olemassa? Hahha! No tokihan se pitää olla, mutta mie voin niin pahoin, kun sellainen väri on isona pintana jossakin lähellä. 
Mulla on aavistus mistä tuo johtuu juu. Pitäisi tutkia asiaa syvällisemmin silti. 
 Sinisestä löytyy vain muutama hassu sävy, jotka hyväksyn esim. omaan kotiini.
Sinistä näkyy piirtämissäni kuvissa harvoin. Vuodenaikojen mukaan kulkee myös värihimot.
Syys-Talvi on järjestelmällisesti AINA musta-valkoista aikaa. Kutsun sitä "Harmaan ajan alkamiseksi" kun syksyllä ensimmäisen kerran pukeudun värittömiin sävyihin. Siihen ajankohtaan liittyy aina kaamoksen laskeutuminen elämään, lumen tulo ja paukkupakkasten alkaminen. Ne riisuu minusta paljon pois turhamaisuutta, mitä muuten kyllä omaan muina vuodenaikoina. Talven tuleminen herättää minussa jonkinlaisen Selviytyjän. Kaikki epäoleellinen karsiutuu, vähenee ja antaa tilaa talvesta selviämiselle.

                                   Kesällä kuljen harmaissa harvoin.


 Violetilla sen sijaan ei ole vuodenaikaa. On sattuman kauppaa milloin on "sen aika". Taukoja on nyttemmin enemmän.


Väreillä on minuun valtava vaikutus. Ihmisen pukeutumisen väritys vaikuttaa minun saamaani ensivaikutelmaan paljon. Trendikkyydellä tai muilla muotiin liittyvillä jutuilla ei ole tässä asiassa mitään tekemistä. Vain väreillä.
             Ainoa paikka missä en kiinnitä väreihin juuri huomiota on metsä.
                           Sinne pitäisi päästä lepäämään kai useammin? :)

Kuvissa esiintyneen kuosin piirsin tänään ja nimesin Kuusimetsäksi. Kuusi on minusta upeimpia puita ja sen muotokieltä voi sekoittaa, soveltaa, vääntää ja kääntää jotenkin erityisen paljon. Kuusi on aina iloinen, ja vähän mystinen.

Loppuun pieni musitutus ystävänpäivänä tapahtuvasta arvonnasta. Täältä lisää siitä :) Hellapuu Arpoo!

5 comments:

 1. mie katon koko ajan noita siun kuvia ylösalaisin. tiedäkkö "pää kenossa täällä" :D hieno kuosi. ajaton. hyvä sinä!

  ja mitä väreihin tulee niin sinistä inhoan minäkin. ja keltaista. tai niin luulin inhoavani, mutta nyt olen neulonu sitä ja tykkään kun hullu puurosta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Emäntäinen! Mutta nyt mie jäin miettimään, että mikä sulla sitä päätä vetää kenoon. Onko kuvat vinossa oikeesti vai vaivaako joku optinen harha vai ..? Ääk :D Vai haeksie joitain uusia tai piilomuotoja seasta?

   Hei on muutes yksi väri lisää, josta kelpaa vain muutamat sävyt: punainen. Lohenpunainen on suur-yök, kun taas lämmin murrettu suuren suuresti rakas :)

   Delete
  2. no tiiäkkö yirtän hahmottaa että miltä tuo kuosi näyttää ylösalasin. kuvat siis ei ole vinossa :D vaan jotenki vaan rupesin kattomaan tuota kuosia niinko ylösalasin XD

   ja kyllä lohenpunanen on yökkö sama juttu täällä siinäkin asiassa.

   plus yx yökkö on miulle semmonen persikka. hyi saakura. ensimmäiseksi siitä tulee mieleen kaheksankyt luvun morsiusneitojen kermamakku puvun valtavine puhvihihoineen :D

   Delete
  3. taivas ratkekkoon, nyt mie olen ihan ihottumalla. "Persikka" XD

   Pitääpä vasiten koittaa miltä näytäs tuo kuosi ylösalaisin. Tuleekohan siitä surkean näkönen, kun oksat menee maata kohti? :D

   Delete
  4. no eikö ole jotain maaliman kuvottavinta?? hehe..

   ja kuusi näytti miusta HYVÄLTÄ!

   Delete