https://www.facebook.com/milonahellapuusadekallio

Tuesday, 18 February 2014

Purkua purkua! Ja paitaa ja hattua :)

Eilen tehty tiputunika osottautui helmastaan yhdeksi riesaksi. Miehän leikkasin sen ensin piikkisuoraksi (eli suipot sivusaumojen kohille helmaan), mutta lennossa jo päätin, etä tyyli on ruvennu kyllästyttämään nyt tarpeeksi.
Kysyin sitten ompeluryhmästä ideoita sen muokkaukseen ja sain ehdotuksen, että rypyttäisin sivusaumoista ja..eiku kokeilemaan!
Ihan vedin hatusta ajatuksen, kun se vaan on mukavampaa. Kaksi kertaa testasin, kunnes. Ja hahha, nauroin ihan vatta kipeenä kun sain eteeni oikeat ohjeet miten se tehdään :D

 En sitten tehnyt sitäkään, vaan aamulla otin ja silpaisin koko helman kaarevaksi ja huishais kaksoisneulasin kaikki käänteet. Siitä tuli hauska, helma kun jää tuollain törröttämään sivuilta.
Hihat on reippasti ylipitkät. Oliskohan 10cm ainakin ekstraa. Ja kaula-aukko avara, niinkun kaikissa minun ompelemissani on käytännössä aina. Mie en siedä ahistavia pooloja tai muita kaulaa häiritteviä systeemeitä, vaan mulla pitää olla tilaa huitoa ja hengittää :D

Eilinen iltapäivän surautus oli myös tämä paita itselleni. Mie niin haluan hiihtoloma-reissulle jotain uutta kivaa päälle. Ja jos se ei Lapissa aurinko sitten paista, niin miehän kyllä hehkun sit sen puolesta tämän kans ihan varmasti!


 No arvakkaa mikä mekkala siitä tuli, kun poika sai traktori-lätsän, eikä tyllerötyypille ollut mitään. Paidan teosta jäi maatuskaa vielä nipin napin lätsään, mutta ilman taikomisia en selvinnyt. Osa maatuskoista on siis nurin päin :D

KVK:n siksak (lycra-sekoite) saapui eilen ja oijjjj-OIH miten ihanan tuntuinen trikoo tuo on. Lisää tulee elstaanilla terästettynä, mutta tätä lycrallista tahtoisin lisää silti. Laskeutuu aivan ihanasti ja nään tästä jo hui-huikean kesämekon päälläni tuossa _huhtikuun helteissä_, jos tämä %&#¤¤% talvi tälläisenä vielä jatkuu :D


2 comments:

  1. Ihastelin jo ompeluryhmässä nuita ihania tipuja. Mutta tuo keltanen paita, ja tuo lätsä! Hienoja! Millä kaavalla teit tuon lätsän? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos -E- :)
      Lätsän kaavaa piirtelin vähän toista vuotta sitten jonkun näkemäni kuvan perusteella. Siinä on ideana se, että yksi hattuosan kappale on vähän semmoinen sipulitornin muotoinen eli se jää päälaelta hiukkasen pussiksi ja alaosasta taas menee mukavasti korville. Tuommosella paksulla kankaalla ja fleecevuorilla tulee muhkea, pärjää hyvin talvikeleissä ja lippa pitää tuiskut pois silmiltä :)

      Delete